You Should Know yangın kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği hakkında size haber verecektir.

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak bilinen ve bapnın dâhilen dışarıya doğruca açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında harbi bir yol ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanmaı kolaylaştırır.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belirli bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve yaman sızdırmaz özellikleri edinmek zorundadır.

Yangına dayanıklı kapıların can kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu nokta ahşap bapnın yok olması yürekin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını yazgıımızın önemli bir parçası haline iletmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın yönetmeliğine yakışır bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Acil çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın kapıları, yangın güvenliği derunin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları karşı bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile alakadar pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız her hâlde olduğu denli, şık bir görünüm esenlayabilmek karınin kullanılacağı mekana gereğince bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın çabucak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde yangın kapısı tasarlanmıştır.

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir gözcü da, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın daha etkili bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede daha konuşu olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın esnasında henüz uzun süre dayanır ve daha az onarım gerektirir.

Gereç: Yangın kapılarında alelumum çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page